Laihdutusvalmisteet painonhallinnan tukena

03.05.2017, Vihannin apteekki

 


Kevään edetessä aikakauslehdet alkavat hiljalleen täyttyä erilaisista ruokavalio- ja treenivinkeistä ja televisiossakin mainostetaan milloin mitäkin laihdutusvalmistetta. Lisäksi nurkan takana odottavat alkukesän juhlat saavat monet haaveilemaan hoikemmasta olemuksesta paremman ulkonäön ja ehkä myös terveemmän elämän toivossa.

 

Jotkut meistä haksahtavat nopeiden tulosten toivossa pikadieetteihin, jotka saattavat kyllä tuoda nopeasti toivottuja laihdutustuloksia mutta joiden päätyttyä tiputetut kilot tulevat helposti takaisin. Oikea tie painonpudotukseen ja -hallintaan alkaa nykyisten elintapojen (erityisesti ruokavalio ja liikunta) terveysvaikutusten tiedostamisesta, elintapamuutosten tarpeellisuuden ymmärtämisestä, toteuttamisesta ja lopulta uusien elintapojen ylläpitämisestä.

 

Edellä mainitut asiat eivät tapahdu hetkessä, minkä vuoksi moni kaipaa painonpudotukseen ja -hallintaan lisätukea mm. ravintolisien muodossa. On muistettava, että ns. laihdutusvalmisteet eivät yksinään vaikuta tehokkaasti painoon, mutta yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan niistä saa lisätehoa projektin toteuttamiseen. Seuraavaksi kerrotaan hieman markkinoilla olevista valmisteista ja ravintoaineista, joita voidaan käyttää joko laihdutuksen tai painonhallinnan tukena.

 

CLA eli konjugoitu linolihappo

Konjugoitu linolihappo on ryhmä omega-6-rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä elimistölle. CLA ei yksinään vaikuta painoon mutta voi auttaa lihaskasvua rasvakudoksen pienentyessä. Luonnollisia CLA:n lähteitä ovat esim. kananmuna ja naudan liha.

 

Konjak

Konjak-valmiste sisältää glukomannaania, joka on Amorphophallus konjac-juurimukulasta saatava kasvikuitu. Glukomannaani turpoaa kosteassa ympäristössä, sillä se sitoo paljon vettä. Tämän ominaisuuden vuoksi sitä käytetään lisäämään kylläisyyden tunnetta ja vähentämään syödyn ruoan määrää. Toisena tehoaineena Konjakissa on kromi. Konjak auttaa pienentämään aterioiden annoskokoja sekä hillitsee nälkää ja makean himoa. Konjakin käytön aikana tulee juoda riittävästi nestettä halutun tehon aikaan saamiseksi.

 

 

Kromi

Kromi on hivenaine, joka tasoittaa verensokeritasojen vaihtelua ja tästä johtuvaa makeanhimoa. Kromitablettien käyttö voi auttaa mm. sellaisia henkilöitä, joilla on ongelmia verensokerin kanssa, mutta ei vielä varsinaista diabetesta. Luonnollisia kromin lähteitä ovat esim. maksa, maapähkinät sekä täysjyvävilja.

 

 

Reformi Kromi 50 mikrog 100 tabl.

 

 

Orlistaatti

Orlistaatti on ainut lääkevalmiste ylipainon hoitoon ja se heikentää rasvan imeytymistä elimistöön.  Lääkkeen käytön aikana pyritään siihen, että aterioiden energiasta korkeintaan 30 % tulee rasvasta ja että välipalat ovat vähärasvaisia. Ruoan rasvan määrää tulee rajoittaa, sillä lääkkeen käyttö rasvaisen ruoan yhteydessä voi aiheuttaa mm. rasvaripulia.  Orlistaattia voi ostaa ilman reseptiä, mutta ennen valmisteen hankkimista kannattaa ensin keskustella joko lääkärin tai farmaseutin kanssa.

 

Vihreä tee

Vihreää teetä valmistetaan Camellia sinensis -kasvista. Vihreän teen sisältämät kofeiini ja katekiiniset polyfenolit lisäävät energian kulutusta lisäämällä lämmöntuotantoa. Vihreäteeuute hillitsee rasvoja pilkkovien entsyymien toimintaa ruuansulatuksessa. Vihreällä teellä on myös paljon muita terveysvaikutuksia.

 

XL-S Medical

XL-S Medicalin teho perustuu viikunakaktuksen lehdistä peräisin oleviin liukenemattomiin kuituihin. Nämä kuidut sitovat ruoasta saatavia rasvoja. Rasvojen ja kuidun muodostama kompleksi ei pääse imeytymään suolistosta ja päätyy ulosteen mukana pois elimistöstä.  XL-S Medical sitoo jopa 28 % ruoan sisältämästä rasvasta, hillitsee ruokahalua ja tasapainottaa suoliston toimintaa. Terveellisen ruokavalion rinnalla käytettynä XL-S Medical voi nopeuttaa laihtumista. Valmistetta on saatavilla sekä tablettina että jauheena. Jotta XL-S Medical toimisi kunnolla, suositellaan sen käytön aikana juomaan nestettä ainakin 2 litraa päivässä.

XL-S Medical

 

 

 

Pysyvä tulos painon pudotuksessa ja hallinnassa saavutetaan elämäntapamuutoksella. Jo kohtuullinen painon pudotus (5-10 %) lisää terveyttä, vaikka normaalipainoa ei saavutettaisikaan. Ohjeita, neuvoja ja tukea painon pudotukseen ja painon hallintaan saat myös apteekista!

 

Lähteet:

http://www.mezina.fi/tuotteet/konjak-meille-laihduttajille.aspx

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=CLA

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Kromi

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Vihre%C3%A4_tee

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00685

http://www.xlsmedical.fi/contact-faq/faq